Akcióban a tamási és simontornyai önkéntes tűzoltók

2019-06-11 08:29:35

Áradás Értényben, baleset a 64-esen – ez a múlt hét mérlege.

Áradás Értényben

Nagy mennyiségű csapadék hullott a Tolna megyei Értényben húzódó Jégveremi-árok Somogy megyei vízgyűjtő területén, ami miatt a patak szerdán délután felduzzadt, kilépett medréből és az értényi Szabadság utcában három lakóházat is körbezárt. A káresethez a tamási önkormányzati tűzoltók és a tamási önkéntes tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. A tűzoltók egy erőgép segítségével bementek a lakóházakhoz és két felnőttet, illetve két fiatalkorút kimentettek, akiket ideiglenesen rokonok fogadtak be.

Személygépkocsik ütköztek a 64-esen

Közlekedési balesethez riasztották június 5-én reggel a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat. A 64-es főúton, Simontornya és Igar között két személygépkocsi ütközött, mindkét autó az út menti vízelvezető árokban állt meg. A sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd segítettek az egyik gépkocsit autómentőre helyezni, a másik járművet pedig félrevontatták.

Fotó: baleset a 64-esen / sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság