ÖT PÁLYÁZAT 2023.

2023-07-09 13:58:16

ÖT PÁLYÁZAT 2023.

Döntés született az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt 225 millió forint keretösszegű pályázat támogatásairól.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatra mind a hatvan tűzoltóság benyújtott igényt, összesen 232,5 millió forint értékben. A támogatás révén különféle tűzoltótechnikai eszközökhöz, védőfelszerelésekhez és egyéb szakfelszerelésekhez juthatnak, a gépjármű- és tűzoltótechnikai eszközeik felújítását, javítását valósíthatják meg, továbbá a szertáruk építéséhez, felújításához kapcsolódó költségekhez is támogatást nyerhetnek.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.

A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek.

A támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, ennek értelmében a hatvan önkormányzati tűzoltóság összesen 224,5 millió forint támogatásban részesül. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokban (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleg jelentkező árváltozáshoz biztosít fedezetet.

A pályázók a megítélt támogatási összegből 125,8 millió forint értékben maguk szerezhetnek be tűzoltóvédő- és technikai eszközöket, tizenhét önkormányzati tűzoltóság

a gépjárművének, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen

28 millió forintot, huszonöt tűzoltóság szertárépítésre, felújításra nyert el 66,8 millió forintot, természetbeni támogatásként pedig tizenhárom pályázó tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat kap, összesen 3,9 millió forint értékben.

Forrás, további részletek: BM OKF

Szekszárd, 2023.07.07.