Megoldódott a tűzoltók élet- és balesetbiztosítása

2023-08-04 10:45:40

Mint ismeretes, a korábban kiírt közbeszerzés eredménytelensége után a Belügyminisztérium gyorsított eljárásban kért ajánlatot a rendvédelmi szervek élet- és balesetbiztosítására. Ez az eljárás eredményesen befejeződött, így a tűzoltók biztosítása is megoldódik.

A 2023. júl. 5-i közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás – miután az eredeti, február 22-én kiírt eljárás eredménytelenül zárult – alapján az ajánlatokat 2023. július 17-ig várta a Belügyminisztérium.

A közbeszerzésen végül 445 872 250 Ft / év ajánlattal a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nyerte el a jogot két évre a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek biztosítására.

Ennek alapján a tűzoltók élet-és balesetbiztosítása is megoldódott, ugyanis ez a biztosítás, a kiterjed

• hivatásos tűzoltókra
  • önkormányzati tűzoltókra (ÖTP);
  • önkéntes tűzoltó egyesületek tagjaira (ÖTE)
  • önkéntes mentőszervezetek tagjaira (M) is.

Ennek értelmében a Magyar Tűzoltó Szövetség által korábban kezdeményezett csoportos biztosítás megvalósítására nincs szükség, de a kedvezményes szerződésekre vonatkozó ajánlatok előkészítése változatlanul folyik. Ezzel az öngondoskodás elősegítését, az ahhoz kapcsolódó kedvező biztosítási ajánlat(ok) esetleges felhasználásával, továbbra is előtérbe helyezzük.