Hírek


VÁNDORKUPA 2023.

2023-11-16 06:18:38

Tolna vármegyében maradt a vándorkupa

Nagy Kornélnak köszönhetően egy újabb esztendőig őrizheti Tolna vármegye a Magyar Tűzoltósport Egyesület vándorkupáját.

VÁNDORKUPA 2023.


Tolna vármegyében maradt a vándorkupa

Nagy Kornélnak köszönhetően egy újabb esztendőig őrizheti Tolna vármegye a Magyar Tűzoltósport Egyesület vándorkupáját.

Tavaly Gulyás István, dombóvári hivatásos tűzoltó lett az összetett bajnok, míg az idei négy lépcsőfutó verseny végeztével egy kurdi önkéntes tűzoltó, Nagy Kornél gyűjtötte a legtöbb pontot. Összetett harmadik helyen szintén egy vármegyei tűzoltó: Turcsán Tamás, paksi hivatásos tűzoltó végzett.

2023-ban 215 induló tette próbára fizikai erőnlétét, szakmai tudását, gyorsaságát, elhivatottságát és kitartását a versenyek alkalmával. Vármegyénkből négy tűzoltóság színeiben sorakoztak fel tűzoltóink a lépcsők alján fekvő rajtvonalnál. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Csikos Bence, Iván Péter, Juhász István, Kalmár Csaba és Vitos Gábor; a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Fehér Dániel, Fehér Levente, Horváth Tamás, Lucz István, Szalai Ákos, Szalai-Sebestyén Milán és Tanács Géza; a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Nagy Kornél; míg a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Turcsán Márk és Turcsán Tamás nevezett az egyes megmérettetésekre.

A Balatonlellén, Budapesten, Egerben és Kecskeméten megrendezett versenyeken a tucatnyi emeleten keresztül kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak. A több ezer lépcsőfokot egyéb feladatok végrehajtása mellett - kézi porral oltó készülék cipelése, emelőpárnák működtetése, 80 kilogrammos bábu mentése, tömlők, sugárcsövek kapcsolása – küzdötték le a tűzoltók, miközben az idővel is versenyt futottak.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton gratulál a versenyszámokban induló Csikos Bence, Iván Péter, Juhász István, Kalmár Csaba, Vitos Gábor, Fehér Dániel, Fehér Levente, Horváth Tamás, Lucz István, Szalai Ákos, Szalai-Sebestyén Milán, Tanács Géza, Nagy Kornél, Turcsán Márk és Turcsán Tamás teljesítményéhez, továbbá kíván sok erőt, jó egészséget és kitartást a 2024-es esztendő megmérettetéseihez.

 

Forrás, további részletek: TVKI

 

Szekszárd, 2023.11.15.

 

Hollósi Tibor titkár Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség

 

 

Vissza