Hírek


SZEKSZÁRD TŰZOLTÓSÁG 2023.

2023-12-20 16:49:03

Jubileumi ünnepség Szekszárdon

A Művészetek Háza biztosította a helyszínt a nagyszabású rendezvénynek.

December tizenkilencedikén rendezte meg Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szekszárd város szervezett tűzvédelmének 150. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségét Szekszárdon, a Művészetek Házában


SZEKSZÁRD TŰZOLTÓSÁG 2023.

Jubileumi ünnepség Szekszárdon

A Művészetek Háza biztosította a helyszínt a nagyszabású rendezvénynek.

December tizenkilencedikén rendezte meg Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szekszárd város szervezett tűzvédelmének 150. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségét Szekszárdon, a Művészetek Házában.

Az ünnepségen Gyurkovics János, Szekszárd Megyei jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere köszöntötte az egykori és jelenlegi tűzoltókat.

Az alpolgármester megnyitóját követően Nemes András tanítványai, a szekszárdi Kadarka Venyige tambura zenekar tagjai adták elő az ünnepi műsorukat.

A zenés műsort Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője követte ünnepi beszédével.

Ezt követően az ünnepség Kovács Kinga 12. B osztályos tanuló ünnepi szavalatával folytatódott.

A soron következő beszédben Velencei István nyugállományú ezredes, a Szekszárdi Tűzoltó-parancsnokság egykori parancsnokának megható visszatekintését hallhatták a jubileumi ünnepség résztvevői.

Az egykori parancsnokot a jelenlegi követte, ünnepi beszédében Király Zsolt tűzoltó őrnagy, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a dicső múlt mérföldköveiről mesélt a publikumnak.

A jubileumi ünnepség alkalmából Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata zászlószalagot adományozott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére. A zászlószalagot Gyurkovics János alpolgármester kötötte fel.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy Szekszárd város szervezett tűzvédelme fennállásának 150. évfordulója alkalmából az eseményt megörökítő emléklapot és főigazgatói ajándéktárgyat adományozott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, amelyet Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő adott át.

A jubileumi ünnepség alkalmából a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes; valamint Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is emléktárgy és díszoklevelet adott át a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére.

Az emléktárgyak és díszoklevelek átadása után a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tűzoltók elismeréseinek és a kerek évfordulós nyugdíjasok tűzoltók köszöntése következett. Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette és ajándéktárgyat adományozott Jantner Attila Zsolt tűzoltó őrnagynak, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, a tűzoltó-parancsnokság legtöbb szolgálati idővel rendelkező tagjának, Bonifert Bálint tűzoltó őrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Cseh János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, valamint Simon Zoltán tűzoltó őrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

A rendezvény a Szózattal zárult, amelyet követően a meghívott vendégek számára tartott állófogadáson Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok mondott pohárköszöntőt.

 

Forrás, további részletek: TVKI

 

Szekszárd, 2023.12.19.

 

Hollósi Tibor titkár Tolna Megyei Tűzoltószövetség

 

Vissza