Hírek


ATOMERŐMŰ TŰZOLTÓSÁG 2024.

2024-02-16 10:18:33

Február másodikán tartotta a 2023-as esztendő munkáját értékelő ünnepi állománygyűlését az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat. Az értékelést követően elismerések átadására is sor került az irodaépület földszinti tanácstermében.


ATOMERŐMŰ TŰZOLTÓSÁG 2024.

 

Évet értékelt az Atomerőmű Tűzoltóság

Február másodikán tartotta a 2023-as esztendő munkáját értékelő ünnepi állománygyűlését az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat. Az értékelést követően elismerések átadására is sor került az irodaépület földszinti tanácstermében.

Pesztericz Rajmund tűzoltó parancsnok köszöntötte a megjelenteket, köztük kollégáit, az ATOMIX Kft. vezetőit, a tulajdonos MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képviselőit, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-Dunántúli Régió, a Tolna vármegyei Rendőrfőkapitányság, a Terrorelhárítási Központ Erőművédelmi Osztály, illetve a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség megjelent vezetőit, képviselőit. A rendezvényen jelen volt, Bőhm Péter alapító parancsnok és Szendi József parancsnok-helyettes is, akik napjainkban a jól megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, s akiket Pesztericz parancsnok mentoraiként üdvözölt.

Csanádi András, az ATOMIX Kft. ügyvezető igazgatója elégedetten tekint vissza az elmúlt évre, amelyben az erőműnek jelentős termeléssel és eredménnyel kapcsolatos elvárásokat kellett teljesítenie, mialatt a létesítményi tűzoltóság és az üzemi mentőszolgálat folyamatosan a nukleáris üzem munkatársain tartotta „vigyázó szemeit”.

Az Atomerőmű Tűzoltóság tevékenységét Pesztericz Rajmund értékelte, aki büszkén számolt be a 2023-as évről, valamint a 2024-es év elején adódott feladatok végrehajtásáról. Több, nem szokványos esetben is rendelkezésre kellett állniuk. Újraélesztésnél, traktortűznél és egyéb baleseteknél is helyt álltak a készenléti egységek.

Az Atomerőmű üzemi mentőszolgálat fő feladata az akut betegellátás az erőmű területén. A szakmai felügyeletet az elmúlt évben is Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli Régió igazgatója látta el, Dr. Szvitán Gábor mentőorvos pedig a helyi operatív és a kapcsolódó adminisztrációs feladatok végrehajtását koordinálta. A mentőegységek 337 főt láttak el a 2023-as esztendőben. Dr. Szvitán Gábor mentőorvos egy eszméletlen alkalmazott újraélesztést megkezdő két civil társának érdemeit méltatta, hiszen a cselekedetük hiányában az üzemi mentőszolgálatnak esélye sem lett volna épségben átadni a beteget az egészségügyi rendszernek.

Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes megköszönte a teljes állománynak, illetve a létesítményi tűzoltók parancsnokának azt a példaértékű munkát, amit a 2023. évben, továbbá az elődöket tekintve a teljes működési időszakban végeztek, ezáltal hozzájárulva a létesítmény biztonságának magas színvonalához.

 

Forrás, további részletek: TVKI

 

Szekszárd, 2024.02.15.

 

Hollósi Tibor titkár Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség

 

Vissza