Hírek


ÖTE TŰZOLTÓ ALAPTANFOLYAM 2024.

2024-03-13 08:24:25

Március kilencedikén Tolna vármegye három önkéntes tűzoltó egyesületének tizenhat tagja teljesítette sikeresen a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot.

ÖTE TŰZOLTÓ ALAPTANFOLYAM 2024.
Sikeresen vizsgáztak vármegyénk önkéntesei

Március kilencedikén Tolna vármegye három önkéntes tűzoltó egyesületének tizenhat tagja teljesítette sikeresen a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot.

A szakmai képzés utolsó napján Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte az önkénteseket a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Györkönyi, ófalui és zombai önkéntes tűzoltók vizsgáztak szombaton. Az elismerő okleveleket Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, vármegyei igazgatóhelyettes adta át.

A negyvenórás tanfolyamon tanultak biztosítják azokat az alapfokú tűzvédelmi elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek birtokában az önkéntesek, egy káreset helyszínén biztos kézzel, az elvárható szakmai szinten, biztonságosan tudnak majd beavatkozni, a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatva. Az önkéntes tűzoltók a képzés során megtanulták használni az egyéni védőeszközeiket, továbbá végrehajtani a tűzoltás-taktika alapvető szereléseit.

Tolna vármegyében évről-évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma: 2019-ben 264, 2020-ban 325, 2021-ben 345, 2022-ben 371, míg tavaly 470 esetben avatkoztak be káreseteknél. Az önkéntes egyesületek szerepe a közösségi élet és hagyományok ápolásán túl egyre hangsúlyosabb, ugyanis folyamatosan a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatják a vonulásaik során. A 2023. évi február 4-ei és 5-ei szeles időjárás következményeinek felszámolásakor a 379 esemény közül 80 alkalommal az önkéntesek siettek a lakosság védelmére.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi gratulációját az önkénteseknek, továbbá bízik abban, hogy az egyesületek lelkesedése töretlen marad és, hogy a jövőben is hasonló mértékben járulnak majd hozzá a közvetlen környezetük biztonságához.

Forrás, további részletek: TVKI

 

Szekszárd, 2024.03.12.

 

Hollósi Tibor titkár Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség

 

 

Vissza