Hírek


IFJÚSÁGI TŰZOLTÓ VERSENY 2024.

2024-07-12 14:14:03

Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről.

IFJÚSÁGI TŰZOLTÓ VERSENY 2024.

 

Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ausztriai Burgenlandban, Mattersburg településen a 49. Tartományi Ifjúsági Tűzoltó versenyt. Magyarországról erre a versenyre a Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásával a Komárom-Esztergom Vármegyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány és fiú csapata utazott.

 

A vértessomlói ifjúsági csapatok az olimpiai felkészülés keretében utaztak ki erre a versenyre. Ezután a következő hétvégén, 2024. július 13-án részt vesznek a Melinda-kupa sorozat nagycenki fordulóján, ez is kiváló lehetőség az éles versenyhelyzet gyakorlására.

Már hónapok óta azon dolgoznak a versenycsapatok, hogy minél jobb teljesítményt érjenek el a 2024. július 21-28. között megrendezésre kerülő olaszországi Ifjúsági Tűzoltó Olimpián, amelyet Trentino tartomány Borgo Valsugana városában szervez a CTIF Nemzetközi Szövetség. Erre a versenyre az MTSZ három ifjúsági tűzoltó csapatot delegál, amely csapatok a 2023. évi Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenyen elért helyezésükkel vívták ki a részvételi jogot.

A három kiutazó csapat: a Komárom-Esztergom Vármegyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány és fiú csapata, illetve Tolna Vármegyei Kurdi Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági fiú csapata. A magyar versenydelegációt 3 ifjúsági nemzetközi versenybíró is kiegészíti.

Sikeres versenyt kívánunk nekik! Hajrá magyar ifjúsági tűzoltók, hajrá Magyarország!

 

Forrás, további részletek: MTSZ

Szekszárd, 2024.07.12.

 

Hollósi Tibor titkár Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség

 

 

 

Vissza