TŰZOLTÓ TALÁLKOZÓ 2024.

2024-07-26 19:56:08

XXIV. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó – beszámoló

Beszámoló Olaszországból, a XXIV. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó helyszínéről. Bejegyzésünk folyamatosan frissül.

TŰZOLTÓ TALÁLKOZÓ 2024.

XXIV. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó – beszámoló

Hétfő

Magyarországot 3 ifjúsági csapat (Vértessomló Öte lány és fiú csapata, valamint Kurdi Községi Önkéntes Tűzoltoegyesület fiú csapata képviseli Borgó Valsuganaban, ahol a CTIF a 24. Ifjúsági Tűzoltó Olimpiát megrendezte. A versenyt 3 fő magyar versenybíró is segíti. Ebbe az olasz városba 07.21-én indult el a delegácio, az utazás 12 óra volt. Megérkezés és bejelentkezés után elfoglaltuk a szállashelyet, ami egy iskolában, tábori ágyakkal berendezett tanteremben van.

A mobil vizesblokkokat a helyi katasztrófavédelem biztosította. A tábori körülmények jó leckét nyújtanak a fiataloknak, hiszen a komfortzónájukból kilépve, nem a megszokott helyzetben készülnek a versenyre. A mai nap edzéssel telt, minden csapatnak 2x30 perc állt rendelkezésre, hogy gyakorolják a versenyfeladatokat. A csapataink jó hangulatban, a várt eredményekkel végeztél az edzést.

A mai nap fénypontja a verseny megnyitója volt, amelyre a városon átvonulva a főtéren került sor. A megnyitó beszédek után az olimpiai láng meggyújtásával kezdetét vette a verseny.

Kedd

Kedden a magyar csapatoknak „szabadnap” volt, így egy gyalogtúra keretében meglátogatták a közeli hegyen lévő várat, a délutánt pedig egy szépen kiépített szabadstrandon töltötték Levico Termében.

Szerda

Szerdán a magyarok tovább folytatták az edzéseket; a csapatok nagyon szépen teljesítettek, a Kurd ÖTE 46,83 mp idővel, hibapont nélkül végzett az akadálypályán, amivel megdöntötték eddigi legjobb eredményüket. A vértessomlói leány és fiú csapatok is hozták a várt eredményt, kisebb hibákkal.

Forrás, további részletek: MTSZ

Szekszárd, 2024.07.24.